top of page

Een huisdier houdt gezond!

Huisdieren zijn goed voor de gezondheid. De hond uitlaten of met de kat spelen staat garant voor het verbranden van extra calorieën. Na een liefdevolle blik van een harige vriend is een rotdag snel vergeten.


Het houden van een huisdier en zelfs het kijken ernaar blijkt vooral goed voor hart en bloedvaten. Huisdierenbezitters hebben gemiddeld een lager cholesterolgehalte dan mensen zonder huisdier. Tijdens het aaien van een dier of het praten ertegen daalt de bloeddruk. Een effect dat zelfs optreedt bij het kijken naar vissen in een aquarium. Volgens een Amerikaans onderzoek onder mensen die een hartaanval hadden gehad was de overlevingskans van de mensen met een huisdier een jaar later vijfmaal groter dan die van hartpatiënten zonder huisdier.


En in tegenstelling tot wat altijd werd gedacht tonen recente studies aan dat kinderen die in hun eerste levensjaren opgroeien met een hond of kat minder vaak last hebben van hooikoorts, astma en/of een dierenallergie dan andere kinderen. Geen wonder dat patiëntjes op de kinderafdeling van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en in het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis hun huisdier op bezoek mogen hebben. Volgens het ziekenhuis is het bezoek van een hond, hamster of konijn goed voor het genezingsproces en het kan de opnameduur verkorten.

 

klik om te vergroten

This is just a place holder.

bottom of page